O autorce
Když zrovna nestojím v kuchyni nebo za foťákem, živím se za monitorem tím, co jsem vystudovala (informatiku), pletu, šiji a na cestách v MHD si čtu (protože jindy čas není) a po večerech, když jsou děti uložené a nic jiného se mi nechce dělat, koukám na seriály - od těch s nejvyšším hodnocením, až po ty nejblbější :o)
Mám ráda černý humor, hraní si se slovy a duševního klidu jsem dosáhla na Islandu.
Fotografie na tomto blogu jsou mým duševním vlastnictvím, a proto všechny návštěvníky žádám, aby ctili autorský zákon a bez předchozího souhlasu nekopírovali a nešířili mé fotografie a ani je nevystavovali nikde na veřejných stránkách a sociálních sítích bez dosloveného uvedení zdroje a autora. Děkuji.
Kde jsem vidět já nebo moje práce:
- Ambasadorka robota Kenwood 03/2022 - 01/2024
- Recept na jidáše v Apetit duben 2022
- Spolupráce se Světem plodů - 2021 - 09/2022
- Spolupráce s Kauflandem - říjen až listopad 2019
- 2 recepty mých koláčů v časopise Torty od mamy (vychází na Slovensku), 3/2019.
- Spolupráce s Naší stravenkou - od 10/2018 do 12/2019
- Účast v pořadu České televize Sama doma - vaření bez laktózy, 5/2018
- Recepty mých dortů v časopise Torty od mamy (vychází na Slovensku), 3/2017, září 2017.
- Článek o blogu + recept na lívance v časopisu Apetit - září 2017.
- Fotky pro Bouquet ovoce - broskve, kaki, melouny.
- Recet v Blesku pro ženy číslo 21 (květen 2017)
- 2 recepty ve speciále Nejkrásnější Velikonoce (březen 2017) časopisu Blesk pro ženy.
- 2 recepty na záviny v březnovém (3/2017) časopise F.O.O.D.
- Kuchařka z edice Apetit - To nelepší od českých a slovenských foodblogerů , vydané v prosinci 2016. 4 stránky a 2 recepty.
- Sloupek a 3 recepty v zimním (04/2016) čísle časopisu Prima Fresh!
- Fotky müsli pro web http://www.bezva-musli.cz/
- Recept na Borůvkové zrcadlo v časopisu Apetit - červenec 2016
- Krátký sloupek o blogu ve speciálu Marianne - we love food (jaro/léto 2016)
- Dva recepty v časopise Torty od mamy (vychází na Slovensku), 1/2016, březen 2016.
- Recept na sekanou pečeni s mojí fotografií v časopise F.O.O.D. březen 2016 .
- Od září 2015 spolupracuji s Prima Fresh! Můžete zde nalézt některé mé recepty.
- červenec 2015 - pro LUXURYWOMAN.cz jsem upekla tartaletky. Tým ze zmíněného portálu mě přitom nafotil, natočil a ještě se mnou udělal rozhovor. (bohužel již nedostupné)
/
To spojení informatiky a vaření mě hodně pobavilo! ;-) Nechápu, jakto, že jsem vás objevila až teď. Recepty úžasné, fotky krásné a hlavně - máte nádherné nádobí! Jo a taky dceru stejný ročník :-)
OdpovědětVymazatTaky informaticka?:-) dekuju za pochvalu a doufam, ze nezklamu:-)
VymazatNadobi je z velke casti zdedene a doplnuju ho kousky ze stejne serie, ona se vyrabi uz snad sto let:-)
Dobrý den, nádobí je opravdu krásné. Prosim, o jakou sérii se jedná a kdo ji vyrábí? Moc děkuji za odpověď.
VymazatNádobí, o kterém jsem mluvila v tomhle komentáři, je myšleno to čistě bílé nebo se zlatým zdobením. Je to Bernadotte od české porcelánky Thun.
VymazatDobrý den! Váš blog jsem objevila nedávno a od té doby si opisuji recepty a peču a peču! Máte opravdu skvělý blog! Chtěla jsem se zeptat, zda by Vám nevadilo, kdybych Vaše fotky dobrot dala na stránku weheartit.com ? Je to stránka s obrázky, které mají inspirovat a Vaše krásné fotky opravdu motivují k tomu skočit do kuchyně a jít vařit! Dala bych pokaždé k obrázku odkaz na Váš blog. Děkuji za odpověď, L.P.
OdpovědětVymazatDíky za pochvalu, jsem moc ráda, že se recepty tady z blogu osvědčují i někomu dalšímu:o)
VymazatWeheratit je něco jako pinterest, jestli se nepletu? Přidávání fotek na takové weby ani moc ovlivnit nemůžu a navíc to není nic, co by mi mělo vadit:o) Takže klidně přidávejte, s odkazem na původní zdroj k tomu nemám jedinou výtku:o)
Tak nechci porušit autorská práva, samozřejmě, že jinak to nikdo neovlivní. :-)
VymazatJmenuji se tam jako luciy, budu tam Vaše obrázky dávat s odkazem a se napíšu, aby nikdo ty fotky dál nevyužíval, ale lidi jsou hloupí a stejně někdo určitě dál vloží fotku bez odkazu.
Děkuji moc a jen tak dál s blogem! :-)
Dobrý den Marcelo,
OdpovědětVymazatPři procházení Vašeho úžasného blogu mě napadlo, že bych Vám mohla předat k vyzkoušení recept mé babičky na dvoubarevnou perníkovou roládu s rumovou polevou. Je to náš oblíbený recept a bylo by bezva, kdyby udělal radost i někomu jinému. Přeji krásný podzimní den. Díky za Vaše recepty. Katka
Recept mi klidně pošlete na marcela.pracharova@gmail.com . Roladu vyzkouším a když se osvědčí i u nás, tak nafotím a recept zveřejním:o)
VymazatZdravím! Už nějakou dobu mám tento blog v oblíbených takže jsem hlasovala na blogerce roku. Skvělé recepty, krásné fotky, úžasná inspirace a motivace odsud dýchá. A až teď jsem zjistila, že se známe! Od Skřítků, zdraví Katka s malou Verunkou 😊
OdpovědětVymazatZ tehotenskeho cviceni, ze jo?:-) svet je fakt malej:-) dekuju za prizen i hlas a doufam, ze se zase nekdy uvidime:-)
VymazatMilá Marcelo,
OdpovědětVymazatna váš blog mě přivedla kamarádka a nevím, které z vás mám děkovat dříve. V troubě se právě peče jeden z vašich koláčů (už podruhé) a na večeři byla včera hrášková polévka. No já vím, že na to jdu pomalu, ale věřte mi, od někoho, kdo skoro vůbec nevaří, je to výkon. A rozhodně nekončím! Moc děkuji a přeji hodně úspěchů!
Magdalena
Každý nějak začínal a já jsem ráda, že se u mě chytnou i začátečníci a dodám jim odvahu vařit a péct dál a dál:o) Děkuju za koment a přeju, ať se Vám v kuchyni daří:o)
VymazatMilá Marcelo,
OdpovědětVymazatJe skvělé vidět takový zápal pro věc na tak úhledném blogu. Spousta lidí dělá věci s nadšením, ale ne každý dokáže svůj koníček posunout na vyšší level a nadchnout pro něj i ostatní a dát mu tak nádhernou formu jako vy:-) produkty mého snažení v kuchyni sice bývají chutné, ale zdaleka ne tak uhledné, takže máte můj plný obdiv:-)
Zdraví Anna Válková
Milá Anno, děkuji za moc hezký komentář, pokaždé mě podobná slova potěší a mám pocit, že mé snažení a můj koníček má smysl. Ten foodstyling je základ dobré fotografie a často zabere i destíky minut na přípravu, promyšlení a zajištění rekvizit, takže v běžném provozu to často tak dokonale nevypadá:o) Velmi důležitá je chuť, protože jídlo, které sice krásně vypadá, ale nechutná dobře, je k ničemu.. :o)
VymazatMarcela
Tak to je dobré vědět, můj foodstyling před servírováním zabere tak 10 vteřin, podle toho to asi i vypadá:-D
VymazatDobry den Marcelka!
OdpovědětVymazatDnes som natrafila na strudlovy recept, ku ktoremu som sa uz velmi dlho priala dostat. Moja mala maskrtnicka bude cela bez seba ;) ja tiez :)))
Monika
Tak ať dcerce chutná!:o)
VymazatDobrý den, paní Marcelo, děkuji za skvělý blog i recepty. Náhodou jsem na něj narazila, když jsem hledala nějaké sušenky pro děti (máme je úplně stejně narozené 2011 a 2014, jen mám 2 kluky) Právě jsem dopekla Vaše ovesné sušenky,jsou úžasné!���������� Věřím, že zítra zmizí rychlosti blesku a jak jsem počítala Vaše recepty,tak brzy upeču něco dalšího. Nejraději bych vyzkoušela vše hned.�� Přeji Vám hodně elánu a těším se na další pečení s Vámi. ��
OdpovědětVymazatDobrý den, chtěla jsem vyzkoušet váš recept na makovec, ale nemám doma mlýnek na mák. Doporučila byste mi, jaký koupit? Úplně se v nabídce ztrácím...Nevím, jestli vybrat ruční nebo elektrický. Děkuji za radu, Milena
OdpovědětVymazatJe otázka, co preferujete. Ruční mlýnek vydrží asi víc, ale dost se u toho nadřete, elektrický je jednodušší na obsluhu. Jestli máte doma robota, zkuste mrknout, jesli se na něj nedá koupit nástavec. Takhle to mám já. Na Bosch MUM jsem si koupila nástavec na mletí obilovin a máku.
VymazatAle dnes se dá už koupit i dobrý mletý mák v obchodech - třeba Lidl má mletý mák v dobré kvalitě. Stačí koukat na obaly, jestli balení obsahuje opravdu jen mák a ne nic dalšího (cukr, zahušťovadlo a podobně).
Kamarádka mě nasměrovala na Váš web..naprosto dokonalé recepty...přesně podle mého gusta...
OdpovědětVymazatDobry den,prosím Vás,teď to trochu prožíváme s 2.letým synkem🙄😔..musime to taky nejak vychytat..ten Váš článek je moc pěkný,jen mi jeste prozraďte..vařite z bezlaktózového mléka normálně? Krupicovou kaši,puding apod? Někde čtu,že se muže,někdo říká,že ne..sem z toho jelen😬😂
OdpovědětVymazatMockrát díky
Doma vařím a peču v podstatě jen z bezlaktozových výrobků, abych vše mohla také. Nevidím důvod, proč by se z bezlaktozy nedalo vařit. Zmíněnou krupicovou kaši i pudink mám ozkoušeno několikrát..
VymazatTo jsem moc rada🙂..ja si rada vzdycky vsechno radeji proverim. Potesila jste mne. Díky a hodne zdraví😉
VymazatDobrý den, nedávno jsem hledal jen tak recept na Znojemskou pečení. Narazil jasem na Vaš recept na "Prima Fresch". Zarazilo mě jak jste tento recept uvedla. Jako že dříve to nikdo nechtěl moc jíst protože to byla nechutná UHU omáčka s tvrdým kusem masa. K čemu je dobré přidat se k těm, kteří stále vykládají jak vše bylo špatné . Myslím že změna politického režimu má ten nejmenší vliv na vaření. Také si myslím, že to nemáte zapotřebí. Takový úvod nevylepší váš recept, který to ani nepotřebuje. S přáním úspěchů a pohody Jan Janouš ročník 1950 důchodce stále aktivní v gastronomii.
OdpovědětVymazat