Jogurtová bublanina s drobenkou
Bublaniny obvykle moc nemusím, protože většina receptů je na více či méně dusivou buchtu posypanou ovocem. Tahle bublanina k takovým ale nepatří. Díky jogurtu v těstě je vláčná a milovníci drobenky si přijdou na své, protože k dokonalosti ji dovádí právě posypka z drobenky.
Použít můžete libovolné drobnější ovoce, větší nakrájejte na kousky. Dá se použít i mražené. Já jsem třeba včera objevila v mrazáku loňský rybíz, který jsem skombinovala s kousky čerstvých jahod a ráno měla svačinu pro děti i nás dospělé.
5 lžic oleje
2 hrnky cukru krupice (340 g)
1 vanilkový cukr
2 hrnky polohrubé mouky (250 g)
1 prášek do pečiva
Na drobenku:
60 g másla
60 g cukru krupice
120 g polohrubé mouky
--------------------------------------------------
Použít můžete libovolné drobnější ovoce, větší nakrájejte na kousky. Dá se použít i mražené. Já jsem třeba včera objevila v mrazáku loňský rybíz, který jsem skombinovala s kousky čerstvých jahod a ráno měla svačinu pro děti i nás dospělé.
2 hrnky jogurtu (500 g)
3 vejce5 lžic oleje
2 hrnky cukru krupice (340 g)
1 vanilkový cukr
2 hrnky polohrubé mouky (250 g)
1 prášek do pečiva
Na drobenku:
60 g másla
60 g cukru krupice
120 g polohrubé mouky
--------------------------------------------------
Troubu zapneme na 160°C horkovzduch.
V míse smícháme jogurt, vejce, olej a cukry. Přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme a homogenní těsto.
Hluboký plech 30 x 40 cm vyložíme pečícím papírem (ten je dobré zmuchlat, namočit, vyždímat a na plech rozprostřít), nalijeme na něj těsto a rozetřeme stěrkou. Posypeme rovnoměrně drobnějším ovocem (mražené sypeme rovnou z mrazáku, nenecháváme povolit).
Suroviny na drobenku vložíme do misky a prsty vypracujeme drobivou směs. Tou koláč vydatně posypeme.
Plech vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut dozlatova.
Dobry den, pekla jsem s tresnemi a musim rict, ze vynikajici. Jak pisete, testo vlacne a ta zmolenka tomu doda fantastickou chut. Priste zkusim s boruvkami. Dekuji za skvely recept 👍
OdpovědětVymazatDobry den, doporucuji. Tato bublania je vazne skvela, zadna dusivka, ale nadychana a ta drobenka MNAM
OdpovědětVymazatRáda bych Vám poděkovala za tento recept. Bublanina je skvělá, a jistě ji ráda znovu upeču. Chutná manželovi i dceři 😉, jen příště dáme méňe cukru. Alespoň o 50 g.
OdpovědětVymazatUpekla jsem se švestkami v pekáčku více na vysoko a tedy o trochu déle. Přítel řekl: Luxusní! :) Děkuji za recept! Píšu si ho. :)
OdpovědětVymazatVýborný, lehký recept. Chutná skvěle. Nejlépe se švestkami. Místo jogurtu se může použít kefír.
OdpovědětVymazatVýborné! Tak jako všechny vaše recepty :)
OdpovědětVymazat