Citronové řezy s kokosovým korpusem
Sponzorováno
Recept byl vytvořen ve spolupráci se Světem plodů, kde můžete sehnat různé oříšky, sušené ovoce a mnoho mnoho dalšího v té nejlepší kvalitě.
Těsto:
120 g kokosového másla (ne kokosového oleje)50 g cukru krupice
1 lžíce kakaa
100 g hladké mouky
1/4 lžičky soli
-----------------------------------------------------------------
Formu o velikosti 20 x 20 cm (případně 25 x 17 jako mám já) cm navlhčíme a vyložíme pečícím papírem.
100 g hladké mouky
1/4 lžičky soli
-----------------------------------------------------------------
Formu o velikosti 20 x 20 cm (případně 25 x 17 jako mám já) cm navlhčíme a vyložíme pečícím papírem.
Troubu pustíme na 180°C (horkovzduch na 160°C).
V míse utřeme kokosové máslo s cukrem a poté přidáme sůl, mouku a kakao a vypracujeme hladké těsto, které pomocí rukou namačkáme na dno formy. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut. Zatímco se korpus peče, připravíme si náplň.
Náplň:
150 ml vody45 g kokosového másla
200 g cukru moučka
2 lžičky citronového pudru
3 velká vejce
4 lžičky kukuřičného škrobu
1/4 lžičky soli
--------------------------------------------
200 g cukru moučka
2 lžičky citronového pudru
3 velká vejce
4 lžičky kukuřičného škrobu
1/4 lžičky soli
--------------------------------------------
Do mixéru dáme vodu, máslo, cukr a citronový pudr, promixujeme do homogenní směsi. Pak přidáme celá vejce, škrob a sůl a několika pulzy promixujeme.
Předpečený korpus vyndáme z trouby a teplotu v ní snížíme na 150°C (horkovzduch na 140°C).
Náplň nalijeme na teplý korpus, vrátíme do trouby a pečeme dalších asi 45 minut. Moučník je upečený, pokud se náplň neklepe.
Necháme zcela vychladnout. Pak vytáhneme z formy, naporcujeme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Náplň nalijeme na teplý korpus, vrátíme do trouby a pečeme dalších asi 45 minut. Moučník je upečený, pokud se náplň neklepe.
Necháme zcela vychladnout. Pak vytáhneme z formy, naporcujeme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Dobrý den poradíte kde se dá koupit kokosové máslo. Případně bude korpus fungovat i s běžným máslem? Děkuji, hezký večer Míša
OdpovědětVymazatKokosové máslo mám od světa plodů (je proklik přímo v receptu u soupisu surovin). Do korpusu vám bude fungovat i klasické máslo:o)
Vymazat