Maková zmrzlina
Už jsem vám říkala, že miluju mák? :o)) Asi ano, ale není nad to si to připomenout. Takže - miluju mák a když se na instagramu u Terky mihla fotka s makovou zmrzlinou, musela jsem jí napsat a požádat o recept. Ten byl od její tchýně a soupis surovin a postup je tak strašně jednoduchý, že jsem musela zmrzlinu promptně vyzkoušet a zamilovat se do ní. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása... Tímto Terce a hlavně její tchýni moc děkuji za recept, který jsem si jen drobně upravila a s jejím svolením zveřejňuji.
200 ml plnotučného mléka
80 g cukru moučka
1 rovná lžička skořice
3 vrchovaté lžíce mletého máku (cca 30 g)
---------------------------------------------
Postup je geniálně jednoduchý. Všechny ingredience smícháme dohromady a ručně prošleháme, aby se rozpustil cukr a pak směs nalijeme do zmrzlinovače a necháme ho míchat. Jelikož je směs velmi tekutá, může příprava trvat dlouho - až 40 minut.
Výsledek je skvěle našlehaná zmrzlina, která i když se vytáhne z mrazáku, dá se okamžitě porcovat.
dobrý den, můžu se zeptat, jaký zmrzlinovač používáte? :-) děkuji
OdpovědětVymazatMám robot Bosch mum čtyřkové řady a k němu jsem si dokoupila zmrzlinovač (mísa, která se dá na 18h do mrazáku a pak se v ní umíchá zmrzlina)
Vymazatděkuji za tip :)
VymazatTak to je bingo, budu mit milovanou makovou z Puro Gelato domaci :-) Ale...nemam zmrzlinovac...
OdpovědětVymazatMyslite ze bude mit stejny ucinek pomale slehani v rucnim mixeru a nasledne zamrazeni?
To asi nebude mít stejný účinek. Mrkněte raději do receptu k vanilkové zmrzlině, kde se základ dělá se žloutky - tak je zmrzlina dobrá i bez zmrzlinovače. A jde to použít i na tuhle zmrzlinu (jen přidáte žloutky a před mícháním svaříte smetanu).
VymazatHezký den,
OdpovědětVymazatděkuju za úctyhodné množství makových receptů, zvláště za tuto zmrzlinu. Bohužel nemám zmezlinovač, ani plnotučné mléko, tak to zkusím z polotučného a s vajíčkem, snad to klapne...
Marie
makovou jsem objevila teprve snad pred 2 lety a byla to laska na prvni ochutnani. zmrzlinovac mi lezi v supleti daleko dyl a moc se u nas jeste nezapotil. takze dnesni plan na zprijemneni odpoledniho home office je jasny. smetanu mam, farmarske plnotucne, cukr a mak taky. a misa zmrzlika se uz snad 4 dny otuzuje v mrazaku. tak jdem na to!
OdpovědětVymazatGenerálně jednoduché a výborné. Budeme dělat často.
OdpovědětVymazat