Ricottová pomazánka
Spolupráce
Ricottovou pomazánku už nějaký ten pátek děláme a chutná hlavně manželovi (já si bohužel musím ke konzumaci téhle dobroty dávat laktázovou tabletu, protože ricottu jsem v bezlaktozové úpravě zatím nikde nepotkala). Je velmi jednoduchá, ale tak dobrá, že stojí za zaznamenání. Nebojte se množství oleje, které se do ní přidává, ricotta samotná není příliš tučná a olivový olej jí přidá ten správný šmrnc. Z bylinek si vyberte takové, které vám chutnají. Výborná je pažitka, petrželka (s tou je recept nafocen) nebo kopr, případně koriandr. I medvědí česnek by se hodil, ale v tom případě vynechte v receptu sušený česnek.
Recept vznikl ve spolupráci s Naše stravenka, suroviny jsou z Lidlu a za 90 korunovou stravenku uděláte 3 dávky téhle pomazánky.
250 g ricotty Lovilio
3 lžíce olivového oleje
3 sušená rajčata
1 lžička sušeného česneku
hrst bylinek (petržel, kopr, pažitka)
sůl, pepř
-----------------------------------------------
Ricottu dáme do misky, přidáme olej a zamícháme. Sušená rajčata a bylinky nasekáme nožem najemno a přidáme k ricottě spolu s česnekem, solí a pepřem. Zamícháme a podáváme s čerstvým chlebem a zeleninou.
Ricottovou pomazánku už nějaký ten pátek děláme a chutná hlavně manželovi (já si bohužel musím ke konzumaci téhle dobroty dávat laktázovou tabletu, protože ricottu jsem v bezlaktozové úpravě zatím nikde nepotkala). Je velmi jednoduchá, ale tak dobrá, že stojí za zaznamenání. Nebojte se množství oleje, které se do ní přidává, ricotta samotná není příliš tučná a olivový olej jí přidá ten správný šmrnc. Z bylinek si vyberte takové, které vám chutnají. Výborná je pažitka, petrželka (s tou je recept nafocen) nebo kopr, případně koriandr. I medvědí česnek by se hodil, ale v tom případě vynechte v receptu sušený česnek.
Recept vznikl ve spolupráci s Naše stravenka, suroviny jsou z Lidlu a za 90 korunovou stravenku uděláte 3 dávky téhle pomazánky.
250 g ricotty Lovilio
3 lžíce olivového oleje
3 sušená rajčata
1 lžička sušeného česneku
hrst bylinek (petržel, kopr, pažitka)
sůl, pepř
-----------------------------------------------
Ricottu dáme do misky, přidáme olej a zamícháme. Sušená rajčata a bylinky nasekáme nožem najemno a přidáme k ricottě spolu s česnekem, solí a pepřem. Zamícháme a podáváme s čerstvým chlebem a zeleninou.
V tomto receptu je vše co mám ráda, tak jsem to riskla (bála jsem se ricotty coby základu pomazánky) a je to výtečná pomazánka. Dala jsem i stroužek nadrceného česneku a nemá chybu. Díky Petra
OdpovědětVymazatJsem moc ráda, že pomazánka chutná. Já syrový česnek používám opatrně, protože je mi po něm občas špatně, ale pokud někomu nevadí, je lepší a rozhodně silnější.
VymazatOtec v karanténě: Všil jsem si, že preferujete sušený česnek. Mám to naopak. Dovolím si jednu radu aby Vám nebylo z česneku špatně. Vždy z něj vyberte střed - klíček - jádro či jak kdo tomu říká. To pomůže a nebudete mít takový ten těžký pocit.
VymazatPoužíváte sušená rajčata v oleji nebo ta suchá?
OdpovědětVymazatVětšinou suchá z Lidlu, ale tyhle rajčata jsou specifická tím, že ač nejsou naložená v oleji, jsou měkká. Kupuji vždycky akci v italském týdnu a jsou v modrém pytlíku.
VymazatVýborně, mám doma přesně tyto :) děkuji!
Vymazat