Perské trhané kuře

Jídla z pomalého hrnce mají tu výhodu, že jsou velmi rychlá na prvotní přípravu (obvykle naházet vše do hrnce, zapnout ho a odejít třeba na dopolední procházku a přijít k hotovému obědu:o)) a navíc vše zůstane šťavnaté a nevysušené. Já jsem tentokrát zkusila trhané kuře - konkrétně prsa a byla to dobrá volba. Maso není vysušené, spousta omáčky zaručí skvělý "doprovod" k rýži a takto připravené maso neurazí asi v sendviči, když chcete vyrazit na výlet.

Pokud máte doma kurkumu, můžete dle původního receptu použít 1 lžíci kurkumy a 1 lžičku kari. A pokud máte rádi ostré, špetka chilli bude tomuhle jídlu taky slušet.






3 kuřecí prsa (cca 600 g)
1 střední cibule
1 lžíce oleje
450 ml kuřecího vývaru
1 lžíce kari
1 lžička skořice
3 lžíce rajského protlaku
1 lžička soli
pepř
------------------------------------
Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji ji osmažíme dozlatova.

Vývar nalijeme do misky, přidáme kari, skořici, rajský protlak, sůl a pepř a zamícháme.

Na dno pomalého hrnce dáme osmaženou cibuli, na ni kuřecí prsa, zalijeme směsí vývaru a koření a přikryjeme policí.

Vaříme na high 4 hodiny nebo na low 6 hodin. Pokud použijeme mražené maso, dobu v pomalém hrnci natáhneme o 2 hodiny (takže 6, resp. 8 hodin).

Podáváme natrhané na menší kousky s rýží zalité uvařenou omáčkou, případně lze dát do tortil nebo sendvičů ve formě natrhaného masa zalitého menším množstvím omáčky.

Pokud byste chtěli tento pokrm připravit v troubě, vše vložte do pekáče s víkem a pečte na 120°C asi 3,5 hodiny.







Zdrojhttps://www.theleangreenbean.com/persian-pulled-chicken/

Komentáře

  1. Koupila jsem si pomalý hrnec a hledala první recept, který vyzkouším. Chtěla jsem něco, co se určitě povede, takže Pradobroty byly jasná volba jako při pečení dezertů :-). Děkuji, oběd se opravdu vydařil.

    OdpovědětVymazat
  2. Pekla jsem dnes ve skleněném pekáči s vikem na 150st. 2,5hod a maso bylo krásně měkké. Všichni chválili. A já byla nadšená, že je to velmi snadné a rychlé na přípravu. Děkuji za recept :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když nemám pomalý hrnec či pekáč s víkem, zda stejného výsledku dosáhnu v obyčejném hrnci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud ten hrnec můžete dát do trouby (nemá na sobě nic umělohmotného), pak samozřejmě dosáhnete stejného výsledku:o)

      Vymazat
  4. Člověk by neměl používat cizí termity, když je nezná suterénně nebo není v dobré konvici, protože je zde veliké rizoto, že to skončí fiatem. Každý se tváří jako suvenýr, ale vrátí se mu to jako buzerant. Píše se totiž: HIGH a na HIGHT.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju za upozornění, opraveno. Ale stačilo to napsat nějak normálně...

      Vymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů