Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka je asi ta nejjednodušší pomazánka, co znám. Potřebujete přesně tři ingredience a nic víc. Směs se nemusí ani dosolovat, tuňák totiž vše ochutí tak, jak má. A na oslavách má úspěch. Kdo nemá rád kukuřici, nemusí ji přidávat a jednohubky pak stačí ozdobit půlkou cherry rajčátka a nebo plátkem kapie.
120 g tuňáka ve vlastní šťávě (gramáž je myšlena na pevný podíl, vychází to na jednu běžnou konzervu)
100 g lučiny (žervé nebo pomazánkového másla)
50 g kukuřice
----------------------------------------------------------------
Tuňáka přes jemné sítko přecedíme a vložíme do misky. Vidličkou rozmačkáme větší kusy. Přidáme lučinu, promícháme a nakonec zamícháme kukuřici (naloženou propláchneme vodou, mraženou necháme povolit v horké vodě a pak ji zchladíme ve studené).
Mažeme na sendviče a nebo na plátky menšího pečiva jako jednohubky.
120 g tuňáka ve vlastní šťávě (gramáž je myšlena na pevný podíl, vychází to na jednu běžnou konzervu)
100 g lučiny (žervé nebo pomazánkového másla)
50 g kukuřice
----------------------------------------------------------------
Tuňáka přes jemné sítko přecedíme a vložíme do misky. Vidličkou rozmačkáme větší kusy. Přidáme lučinu, promícháme a nakonec zamícháme kukuřici (naloženou propláchneme vodou, mraženou necháme povolit v horké vodě a pak ji zchladíme ve studené).
Mažeme na sendviče a nebo na plátky menšího pečiva jako jednohubky.
Marcelo, vypadá skvěle... myslím, že už vím co budeme mít zítra k večeři.
OdpovědětVymazatměj se krásně Věrka
Výborná snídaně
OdpovědětVymazatI na čerstvém chlebu chutná báječné. Trošku jsme si ji osolili :)
OdpovědětVymazat