Pomazánka z medvědího česneku a sušených rajčat
Když jsem trhala medvědí česnek, už jsem zároveň přemýšlela, na co ho použiji. Pesto bylo jasné hned, ale naskočila mi i myšlenka nějaké jednoduché pomazánky, kde nechám vyniknout sílu chuti i barvy medvěda. Doma mě napadlo do základu přidat ještě pár sušených rajčat a pálivá dobrota byla na světě. Jelikož mám medvědí česnek šťavnatý a hlavně velmi čerstvý, pomazánka má fakt říz.
50 g medvědího česneku
2 lžíce olivového oleje
150 g Lučiny, žervé nebo pomazánkového másla
velká hrst sušených rajčat v oleji (nebo dle chuti)
-----------------------------------------------------------------
Česnek pečlivě opereme ve studené vodě, scedíme a zlehka osušíme. Vložíme společně s olejem do mixéru a rozmixujeme na kaši. Přidáme Lučinu (či žervé) a opět rozmixujeme - vše se spojí v relativně hladkou zelenou kašičku.
Rajčata vyjmeme z oleje a nakrájíme na malé kousíčky, přidáme k pomazánce a zamícháme (už nemixujeme). Pokud máte sušená rajčata a nejsou v ničem naložené, přes noc je naložte do oleje, aby změkly, v pomazánce jsou pak lepší.
Podáváme na chlebu či topince.
50 g medvědího česneku
2 lžíce olivového oleje
150 g Lučiny, žervé nebo pomazánkového másla
velká hrst sušených rajčat v oleji (nebo dle chuti)
-----------------------------------------------------------------
Česnek pečlivě opereme ve studené vodě, scedíme a zlehka osušíme. Vložíme společně s olejem do mixéru a rozmixujeme na kaši. Přidáme Lučinu (či žervé) a opět rozmixujeme - vše se spojí v relativně hladkou zelenou kašičku.
Rajčata vyjmeme z oleje a nakrájíme na malé kousíčky, přidáme k pomazánce a zamícháme (už nemixujeme). Pokud máte sušená rajčata a nejsou v ničem naložené, přes noc je naložte do oleje, aby změkly, v pomazánce jsou pak lepší.
Podáváme na chlebu či topince.
Tak to vypadá naprosto skvěle a jak to asi teprve chutná :) Určitě výborně :)
OdpovědětVymazatMoc dobrá pomazánka. Byla to moje první zkušenost s medvědím česnekem a určitě ne poslední.
OdpovědětVymazatFAN-TAS-TIC-KÉ!!!
OdpovědětVymazat