Skořicové sušenky

Tenhle recept mi poradila kamarádka Veronika (aka potenciální tchýně mého syna, musíme si jí předcházet :o)) a jsem za to moc ráda. Sušenky jsou velmi jednoduché, na ingredience až skoupé a přitom tak strašně dobré! Zachutnají dospělým i dětem a nejspíš nikdy nebude stačit zadělat z jedné dávky, protože ta zmizí rychleji, než by se dalo čekat.



Na 2 plechy (cca 500 g upečených sušenek)

125 g másla
130 g cukru krupice
10 g (cca 3 zarovnané lžičky) skořice
1 vejce
250 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
----------------------------------------------------
Povolené máslo dáme do mísy společně s cukrem a třeme, dokud se všechen cukr hezky nespojí s máslem. Pak přisypeme skořici, přidáme celé vajíčko a opět třeme do homogenní směsi.

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme k máslovému základu a vypracujeme pružné, nelepivé těsto. Jde to i rukama, já používám robota a jeho třecí metlu .


Připravíme si dva plechy vyložené pečícím papírem. Troubu začneme zahřívat na 180°C (horkovzduch na 160°C).

Těsto vyválíme asi na 3 mm tenkou placku a vykrajujeme tvary dle libosti a nebo použijeme vykrajovátko a raznici na sušenky. Sušenky se v troubě moc nenafouknou, lze do nich i otisknout nápisy. Přemístíme na plech kousek od sebe a pečeme v rozpálené troubě 8-10 minut. Sušenky vyndáváme z trouby ještě trochu měkké, dojdou na plechu. Pokud je vytáhneme už ztuhlé, budou po vychladnutí tvrdé.

Sušenky po vytažení z trouby necháme na plechu vychladnout a pak přemístíme do uzavíratelné nádoby a ideálně necháme pár hodin rozležet.






Zdroj: http://recepty.vareni.cz/skoricove-susenky-pro-deti/

Komentáře

  1. Upečeno, ochutnáno, vynikající jako vždy. Děkuji za Vaše recepty. Ještě se mi nestalo, že by něco z Vašich stránek nechutnalo. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to byla rychlost!:o) A jsem moc ráda, že chutnaly a že chutná všechno z blogu:o)

      Vymazat
  2. Vypadaji krasne a uzasne nafocene, na Vanoce zkusim, no mozn jeste drive:-). M.

    OdpovědětVymazat
  3. Takové recepty jsou nejlepší - v jednoduchosti je krása! Skořici mám moc ráda, takže brzy vyzkouším a určitě zařadím do vánočního cukroví :-)) Trochu mi připomínají spekulatius, německé skořicové (a výborné) sušenky.

    OdpovědětVymazat
  4. V patek jsme je zkouseli, uplne nam ta vune navnadila vanocni atmosferu, tak jsme si k tomu pustili koledy, takove vanocni peceni nanecisto :D Jinak susenky jsou moooc dobre, a stale jeste vlacne, mame je na podnose pod poklopem a vzdycky jak jdeme okolo, tak nejakou uloupime :D Diky za super jednoduchy a dobry recept! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Uz jsme o vikendu pekly s detma... vsechny zmizely behem odpoledne ke kaficku a musela jsem dat dva odkazy na vasi stranku! Za me hodne opakovani! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak dnes jsem zkoušela a to je dokonalost! Rozhodně příště z větší dávky! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Pred 30 min vytazene z trouby a manžel uz půlku snědl! :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Prosím vás, takže žádné pečení "do růžova" nebo "až chytí barvu"? Podle toho se vždycky orientuji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. on je problém, že tyhle sušenky moc barvu nezmění:o/ Takže podle toho se moc orientovat nedá...

      Vymazat
    2. Děkuji vám. Zkusím a uvidím :)

      Vymazat
  9. Kuchařky, prosím poraďte - těsto mám hodně mastné a lepí se - množství ingrediencí jsem dodržela přesně :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malo savá mouka. Hodne podsypavejte pri valeni, pripadne zapracujete trochu mouky navic.

      Vymazat
  10. Dobry den, velice lakavy recept a vzhledem k jednoduchosti se chystam pect s dcerkou.
    Jen maly dotaz: nechava se odlezet v lednici, nebo rovnou zpracovavat?
    Dekuji za odpoved, Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těsto rovnou zpracovávám. Kdybych ho dávala odležet, bude o tom zmíňka v receptu:o)

      Vymazat
  11. Fajn sušenky,chutnají nám, ač jsme z nouze museli použít polohrubou mouku :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Kdepak jste koupila ty krásné formičky mráčků? Sháním už dlouho a zatím bez úspěchu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem je jen půjčené, ale prý jsou z dortisima. Já jsem je tam hledala, ale nenašla, našla jsem je třeba tady (to jsou přímo ty, co jsem měla já). http://www.prolldecor.cz/Sada-vykrajovatek-mracky-d1637.htm

      Vymazat
  13. Dobrý den.Šla by do tohoto receptu použít celozrnná špaldová mouka? Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nebude mletá na jemno, asi bych to neriskovala. A raději zkusila nejdřív použít špaldu a pšenici půl napůůl

      Vymazat
  14. Dobrý den, můžu místo masla pouzit maslovou heru? Potřebuju se zbavit přebytků z Vánoc ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já heru nepoužívám, ale myslím, že můžete. Hera má být náhražka másla, takže fuknci plnit bude..

      Vymazat
  15. Dobrý den,
    poprvé jsem je zkoušela před Vánocemi a jdou u nás doma i mezi kamarády na dračku. Díky

    OdpovědětVymazat
  16. Vypadají lákavě, zkusila bych je jako cukroví - máte zkušenost/odhad, jak dlouho vydrží (měkké)? Děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vydrzi dlouho, jsou to maslove susenky, kdyz se daji do uzavrene nadoby do chladu, 3 tydny urcite vydrzi.

      Vymazat
    2. Děkuju za bleskovou odpověď, zítra se do nich pustím :)

      Vymazat
  17. Fantasticke! Miluje je cela rodina…

    OdpovědětVymazat
  18. Pekla jsem je už několikrát a vždy jsou luxusní ♥️ a teď se na ně chystám znova- tentokrát budou mít tvar dýně, protože dýně a skořice k sobě prostě patří. 🎃

    OdpovědětVymazat
  19. Mercelko děkuji moc za skvělí recept právě dopékám poslední plech vypadají a voní skvěle mám jich 42 děkuji Lucka.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů