Cookies s ovesnými vločkami
Ovesné vločky ve sladkých dezertech mám moc ráda. Vytvoří příjemnou chuť, která připomíná oříšky a navíc dodají vlákninu. Navíc mám ráda sušenky typu amerických cookies, bývají vláčnější a hutnější. Takže spojení těchto dvou vlastností musí fungovat! A v těhle ovesných cookies opravdu funguje:o)
175 g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
85 g ovesných vloček
100 g cukr krupice (nebo třtinového cukru)
1 vrchovatá lžička skořice
140 g másla
70 g sušených brusinek nebo drobných rozinek
50 g strouhaného kokosu
1 vejce
----------------------------------------------------------
Mouku, sodu, vločky, cukr, kokos, brusinky/rozinky a skořici smicháme v míse. Přidáme lehce povolené máslo nakrájené na kostičky a vytvoříme drobenku. Nakonec přidáme vajíčko a prohněteme do těsta (já nechala pracovat robota třecí metlou).
Z těsta vytvoříme váleček o průměru asi 5 cm, zabalíme do folie a necháme dvě hodiny ztuhout v lednici.
Troubu zapneme na 180°C (horkovzduch 160°C).
Připravíme si dva plechy, které vyložíme pečícím papírem. Váleček těsta vyjmeme z lednice a ostrým nožem nakrájíme asi 0,5 cm tenká kolečka, která vyskládáme na plech (ne úplně k sobě, sušenky lehce nabydou). Vložíme do trouby a pečeme 15-18 minut do poloměkka.
Plech vyndáme z trouby a sušenky necháme zchladnout přímo na něm. Pak skladujeme v uzavíratelné nádobě.
Zdroj: časopis Albert www.albert.cz
175 g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
85 g ovesných vloček
100 g cukr krupice (nebo třtinového cukru)
1 vrchovatá lžička skořice
140 g másla
70 g sušených brusinek nebo drobných rozinek
50 g strouhaného kokosu
1 vejce
----------------------------------------------------------
Mouku, sodu, vločky, cukr, kokos, brusinky/rozinky a skořici smicháme v míse. Přidáme lehce povolené máslo nakrájené na kostičky a vytvoříme drobenku. Nakonec přidáme vajíčko a prohněteme do těsta (já nechala pracovat robota třecí metlou).
Z těsta vytvoříme váleček o průměru asi 5 cm, zabalíme do folie a necháme dvě hodiny ztuhout v lednici.
Troubu zapneme na 180°C (horkovzduch 160°C).
Připravíme si dva plechy, které vyložíme pečícím papírem. Váleček těsta vyjmeme z lednice a ostrým nožem nakrájíme asi 0,5 cm tenká kolečka, která vyskládáme na plech (ne úplně k sobě, sušenky lehce nabydou). Vložíme do trouby a pečeme 15-18 minut do poloměkka.
Plech vyndáme z trouby a sušenky necháme zchladnout přímo na něm. Pak skladujeme v uzavíratelné nádobě.
Zdroj: časopis Albert www.albert.cz
Skvělý recept :) Na sušenky se chci pustit už dlouho tak třeba vyzkouším. Děkuji za inspiraci :)
OdpovědětVymazatTy musím vyzkoušet :) vypadají báječně!
OdpovědětVymazatcara-carob-cooking.blogspot.com
Sú fantastické ! Vďaka za skvelý recept :)
OdpovědětVymazatMám stejný recept, jen nahoru ještě dávám malou lžičku povidel. Delikatesa :)
OdpovědětVymazat