Brokolicové špalíčky z trouby
Brokolici mám ráda skoro ve všech úpravách a když jsem viděla recept na tyhle špalíčky, musela jsem ho vyzkoušet. Je to poměrně rychlé jídlo, dá se podávat klidně k obědu a nebo jako finger food na oslavách, teplé i studené, je zdravé a moc dobré.
500 g brokolice (využijeme jen růžičky, které váží asi 340g)
1 střední cibule
1 větší vejce
50 g čedaru
50 g strouhanky
hrst nasekané petrželky
lžička sušeného česneku
sůl
pepř
-----------------------------------------------------------------
Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a vhodíme do vroucí vody. Minutu vaříme, pak zcedíme a vhodíme do studené vody, aby se brokolice přestala vařit. Poté necháme dobře okapat.
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).
Brokolici i cibuli nasekáme najemno (já používám sekáček ze sady k tyčovému mixéru) a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vše promícháme. Poté přidáme strouhanku, česnek, petržel, sůl (asi půl lžičky), pepř a vše promícháme. Těsto bude poměrně lepivé, ale když prsty vytvoříme váleček, drží tvar.
Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta rukou tvarujeme placičky nebo válečky a dáváme je na plech. Pečeme 20 minut dozlatova.
Podáváme teplé i studené, s bramborem, zakysanou smetanou nebo oblíbeným dipem.
Zdroj: Albert v kuchyni, leden 2016
500 g brokolice (využijeme jen růžičky, které váží asi 340g)
1 střední cibule
1 větší vejce
50 g čedaru
50 g strouhanky
hrst nasekané petrželky
lžička sušeného česneku
sůl
pepř
-----------------------------------------------------------------
Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a vhodíme do vroucí vody. Minutu vaříme, pak zcedíme a vhodíme do studené vody, aby se brokolice přestala vařit. Poté necháme dobře okapat.
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).
Brokolici i cibuli nasekáme najemno (já používám sekáček ze sady k tyčovému mixéru) a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vše promícháme. Poté přidáme strouhanku, česnek, petržel, sůl (asi půl lžičky), pepř a vše promícháme. Těsto bude poměrně lepivé, ale když prsty vytvoříme váleček, drží tvar.
Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta rukou tvarujeme placičky nebo válečky a dáváme je na plech. Pečeme 20 minut dozlatova.
Podáváme teplé i studené, s bramborem, zakysanou smetanou nebo oblíbeným dipem.
Zdroj: Albert v kuchyni, leden 2016
Také je musím vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatcara-carob-cooking.blogspot.com
taky jsem je teď nedávno dělala podle časopisu a musím potvrdit, že jsou moooooc dobré :)
OdpovědětVymazatDíky za inspiraci, vyzkouším.
OdpovědětVymazatM.
C'est tentant
OdpovědětVymazatit's tempting
dneska vyzkoušeno, výborné (jen jsem tedy nesehnala čedar, a tak jsem dala goudu)
OdpovědětVymazatAni vyfotit jsem nestihla, během pár minut muž vyluxoval celý talíř.
OdpovědětVymazat