Kokosový suk
Na pouti hledám vždycky dva artikly - lékořicový pendrek a kokosový suk. Ten první si doma nepřipravím, ale ten druhý ano - a ještě lepší než originál. A navíc ho stačí nechat jen ztuhnout, takže ideální řešení na cukroví na poslední chvíli.
250 g salka (slazené kondenzované mléko)
200 g strouhaného kokosu
100 g plnotučného sušeného mléka
2 lžíce kakaa
-------------------------------------------------------
V míse smícháme salko, kokos a sušené mléko. Polovinu směsi oddělíme a smícháme s kakaem.
Každou část rozdělíme na čtvrtiny a tyto čtvrtiny vytvarujeme do na prst silného hada. Jeden světlý a jeden tmavý cop vezmeme, opatrně zatočíme kolem sebe, vyválíme na suk a zabalíme do potravinové folie a necháme ztuhnout. Vyjdou nám tak 4 suky.
Alternativa je udělat ze světlé i tmavé části pláty, položit je na sebe a zatočit do rolády.
Před podáváním nakrájíme suky ostrým nožem našikmo na menší špalíčky.
Zdroj: Gurmet 01/2016
250 g salka (slazené kondenzované mléko)
200 g strouhaného kokosu
100 g plnotučného sušeného mléka
2 lžíce kakaa
-------------------------------------------------------
V míse smícháme salko, kokos a sušené mléko. Polovinu směsi oddělíme a smícháme s kakaem.
Každou část rozdělíme na čtvrtiny a tyto čtvrtiny vytvarujeme do na prst silného hada. Jeden světlý a jeden tmavý cop vezmeme, opatrně zatočíme kolem sebe, vyválíme na suk a zabalíme do potravinové folie a necháme ztuhnout. Vyjdou nám tak 4 suky.
Alternativa je udělat ze světlé i tmavé části pláty, položit je na sebe a zatočit do rolády.
Před podáváním nakrájíme suky ostrým nožem našikmo na menší špalíčky.
Zdroj: Gurmet 01/2016
To musi byt dobrota, diky za inspiraci! Pekny vecer, Iveta
OdpovědětVymazatBudu je urcite delat, je to idealni cukrovi pro mou bilkovou alergii. Jen prosim - jak dlouho myslis, ze vydrzi v lednici? Rada bych se i do nich pustila predem. Marie Anna
OdpovědětVymazat