Jogurtová zmrzlina s ovocem
Ve vedrech, které byly, jsem i tak měla chuť na sladké. Ale zároveň jsem chtěla, aby to bylo studené, nepřeslazené a ne moc sytící. Prostě příjemně osvěžující a trochu zdravé, aby člověk neměl výčitky, že se furt jen cpe sladkým:o) A napadla mě jogurtová zmrzlina. V kombinaci s ovocem je jogurt skvělý, oproti smetanovým zmrzlinám má mnohem lepší energetické skóre, takže proč si nedat dva kopečky, trochu ovoce a neprohlásit to za zdravou svačinu?!
A tak jsem začala pátrat po nějakém použitelném receptu.. Většina jich ale zklamala, protože jogurt v nich byl se smetanou v poměru 1:1 a to už pro mě není jogurtová zmrzlina, ale spíš smetanová. A tak jsem trochu zaexperimentovala, smíchala jogurt s mascarpone, přidala trochu cukru a ovoce a voilá, dobrota byla na světě! Je rychlá a velmi jednoduchá:o)
Zkoušela jsem i variantu čistě jogurtové chuti bez ovoce, ale ta s ovocem je lepší a tak uvádím tu:o) Na fotce je varianta s borůvkami a jahodami - v poměru asi 1:2.
100 g mascarpone
50 g cukru moučka
300 g bílého jogurtu
100 g drobného ovoce (borůvky, maliny, jahody, šel by i černý nebo červený rybíz)
------------------------------------------------------------------------------------
Mascarpone spolu s cukrem dáme do mísy a vyšleháme do hladkého krému. Zašleháme postupně všechen jogurt.
Ovoce omyjeme, odstopkujeme a rozmixujeme. Přidáme do jogurtového krému a promícháme.
Zmrzlinovač sestavíme a spustíme. Připravenou směs do něj vlijeme a necháme míchat do ztuhnutí (trvá to asi 25 minut).
A tak jsem začala pátrat po nějakém použitelném receptu.. Většina jich ale zklamala, protože jogurt v nich byl se smetanou v poměru 1:1 a to už pro mě není jogurtová zmrzlina, ale spíš smetanová. A tak jsem trochu zaexperimentovala, smíchala jogurt s mascarpone, přidala trochu cukru a ovoce a voilá, dobrota byla na světě! Je rychlá a velmi jednoduchá:o)
Zkoušela jsem i variantu čistě jogurtové chuti bez ovoce, ale ta s ovocem je lepší a tak uvádím tu:o) Na fotce je varianta s borůvkami a jahodami - v poměru asi 1:2.
50 g cukru moučka
300 g bílého jogurtu
100 g drobného ovoce (borůvky, maliny, jahody, šel by i černý nebo červený rybíz)
------------------------------------------------------------------------------------
Mascarpone spolu s cukrem dáme do mísy a vyšleháme do hladkého krému. Zašleháme postupně všechen jogurt.
Ovoce omyjeme, odstopkujeme a rozmixujeme. Přidáme do jogurtového krému a promícháme.
Zmrzlinovač sestavíme a spustíme. Připravenou směs do něj vlijeme a necháme míchat do ztuhnutí (trvá to asi 25 minut).
Dobrý den,
OdpovědětVymazatjedna lahoda větší, lepší a chutnější než druhá. Děkuji za ně.
Jaký používáte, prosím jogurt? Chápu, že na tom tolik moc nezáleží, spíše jsem jen zvědavá... :o) Kornoutky máte též domácí? Že bych si na ně poprosila předpis.... Děkuji. S úctou
Milada
jogurt většinou bílou holandii, teď naposledy jsem zkoušela i jogurt z Alberta bez laktozy a místo mascarpone dala smetanu ke šlehání (také bez laktozy) a zmrzlina se povedla:o)
VymazatKornouty nemám bohužel domácí, pokousšla jsem se o ně, ale nevyšly. Ty na fotce jsou kupované..