Vepřové maso pečené ve smetaně
Tohle jídlo připravuju už hodně dlouho a recept mám od své švagrové Petry. Recept je jednoduchý, poměrně bezpracný, výsledek chuťově výborný. Má jen jednu špatnou vlastnost - tahle úprava masa není příliš vzhledná a celé je to takové nefotogenické. Takže se nenechte zmást, jídlo chutná líp než vypadá:o)
Pro 4 osoby:
600 g libového vepřového masa (váleček, kotleta , kýta)
200-300 ml smetany ke šlehání (31% tuku)
1-2 lžičky mleté sladké papriky
sůl, pepř
----------------------------------------------------------
Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme a trochu opepříme, vyskládáme do pekáčku (není potřeba vymazávat) tak, aby maso zabíralo většinu dna. Zlehka posypeme červenou paprikou a zalijeme šlehačkou tak, aby tekutina akorát pokryla maso - tzn. maso nesmí plavat, ale ani nesmí být smetany málo.
Pekáček přikryjeme víkem (stačí i alobal, který dobře připevníme) a vložíme do trouby rozpálené na 200°C alespoň na hodinu.
Maso je po upečení měkké a šlehačka na něm vytvořila pokrývku.
Podáváme s vařeným bramborem.
Před koncem pečení dávám nastrouhaný sýr. :-)
OdpovědětVymazatTento recept děláváme také. I variantu s kuřecím masem. A brambory nakrájené na větší kousky pečeme ve šlehačce zároveň s masem. Vyzkoušejte :)
OdpovědětVymazatdělám také, jen místo papriky dávám na maso sůl pepř a prolisovaný česnek, je to takové výraznější. A pod maso i na maso dávám plátky syrových brambor stejně jako Lenka :-) někdy nahoru sýr, ale nemusí být
OdpovědětVymazatJednoduche na pripravu, nenarocne na ingredience a pritom tak lahodne! Jen jsem navic dala pod maso kolecka cibule a muzu doporucit :-)
OdpovědětVymazatVýborné, jednoduché, rychlé a strašně dobré:-)
OdpovědětVymazatDala jsem maso, cibuli, cesnek,sul, pepr, grilovací koření (misto papriky), smetanu a na vrch cele platky sýra.
OdpovědětVymazatLahoda! Doporučuji vyzkoušet :))
dělám taky, jíme s rýží a kyselou okurkou :)
OdpovědětVymazat