Čokoládové muffiny
Na tyhle muffiny jsem dostala tip od Lucky. Zaujaly mě tím, že obsahují opravdu dost čokolády, ne moc cukru a přitom mají být vláčné a velmi dobré. Lucka mi ještě poradila, jak na krém (který v původním receptu není), a musím uznat, že ta kombinace je prostě dokonalá!
Muffiny
220 g polohrubé mouky
100 g cukru
130 ml rostlinného oleje
170 ml kefíru
2 vejce
2 lžíce kakaa
2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
100 g kvalitní čokolády (já použila 70% Lindt)
Troubu rozpálíme na 200°C.
V míse smícháme cukr, olej, kefír a vejce a dobře prošleháme (stačí v ruce). Přidáme kakao a spojíme v jednolitou hmotu. V jiné nádobě smícháme mouku a prášek do pečiva, přidáme k tekuté části a promícháme. 3/4 tabulky čokolády nasekáme nožem na menší kousky a přidáme do těsta, zlehka promícháme.
Těstem naplníme muffinové formičky do 3/4 (já mám menší a bylo na 16 kousků), zbytek (tzn. 1/4) čokolády také nasekáme nožem a posypeme vršek muffinků. Pečeme 20 minut, poté necháme vychladnout na mřížce.
Krém
200 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
3 vrchovaté lžičky Nutely
Vychlazenou smetanu vyšleháme na vysoké otáčky do tuha (čím tužší, tím lepší, ale nepřehnat, ať si nevyšleháte máslo:o)), přidáme nutelu, rychle zašleháme a můžeme zdobit.
Zdroj: http://www.recepty.cz/recept/exkluzivni-cokoladove-muffiny-151125 a krém Lucka Baštová
Muffiny
220 g polohrubé mouky
100 g cukru
130 ml rostlinného oleje
170 ml kefíru
2 vejce
2 lžíce kakaa
2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
100 g kvalitní čokolády (já použila 70% Lindt)
Troubu rozpálíme na 200°C.
V míse smícháme cukr, olej, kefír a vejce a dobře prošleháme (stačí v ruce). Přidáme kakao a spojíme v jednolitou hmotu. V jiné nádobě smícháme mouku a prášek do pečiva, přidáme k tekuté části a promícháme. 3/4 tabulky čokolády nasekáme nožem na menší kousky a přidáme do těsta, zlehka promícháme.
Těstem naplníme muffinové formičky do 3/4 (já mám menší a bylo na 16 kousků), zbytek (tzn. 1/4) čokolády také nasekáme nožem a posypeme vršek muffinků. Pečeme 20 minut, poté necháme vychladnout na mřížce.
Krém
200 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
3 vrchovaté lžičky Nutely
Vychlazenou smetanu vyšleháme na vysoké otáčky do tuha (čím tužší, tím lepší, ale nepřehnat, ať si nevyšleháte máslo:o)), přidáme nutelu, rychle zašleháme a můžeme zdobit.
Zdroj: http://www.recepty.cz/recept/exkluzivni-cokoladove-muffiny-151125 a krém Lucka Baštová
jsou vážně moc dobré
OdpovědětVymazat