Dort stracciatella
Sati nedávno zveřejnila recept na lehký dort z jogurtu, šlehačky a čokolády. Netrvalo dlouho a musela jsem ho taky zkusit. Jen velmi lehce jsem ho upravila a zde je má verze. Milovníkům šlehačkových dortů bude jistě chutnat:o)
Na piškot:
3 vejce
60 g pískového cukru
60 g hladké mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva (2 zarovnané čajové lžičky)
20 g kakaa
2 PL oleje
Celá vejce vyšleháme s cukrem asi 5 minut do světlé pěny. Zašleháme olej a opatrně kakao, pak po částech přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva . Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 15 minut na 170°C na horkovzduch.
Poté necháme piškot zchladnout a připravíme si krém:
500 g bílého jogurtu
100 g cukru moučka
1 vanilkový cukru
500 ml smetany na šlehání
100 g hořké čokolády
1,5 balíčku želatinového ztužovače za studena (75 g)
Bílý jogurt smícháme s cukry, smetanu ušleháme do tuha. Čokoládu nastrouháme z poloviny na jemno, z poloviny na hrubo.
Podle návodu si připravíte ztužovač za studena, vmícháme do něj jogurt, pak přidáme šlehačku a čokoládu a vše prošleháme. Hotový krém dáme na korpus pokapaný rumem.
Dáme ztuhnout do lednice na minimálně dvě hodiny.
Máš ho krásný, doufám, že chutnal, my na něj ulítáme poměrně hodně :-)
OdpovědětVymazatChutnal, ale je to strašná kalorická bomba (jsem si to spočítala a nestačila se divit:o)), takže příště asi jen s jednou šlehačkou a v kombinaci s tvarohem:o)
VymazatJednou za čas si to člověk dopřát může, však to nesníš celé ne? Nebo jo?
VymazatNesním:o) Mužovi jsem podstrkovala podstatně větší porce:oD
VymazatMám dotaz ohledně toho stuhovace můžu použít stuhovac šlehačky?
VymazatMám dotaz ohledně toho stuhovace můžu použít stuhovac šlehačky?
VymazatTen vypadá úúúžasně ..... jen nesmím na ty dobroty koukat tak pozdě v noci:-)))
OdpovědětVymazatAjka
Luxusní,jen sem dal asi jen 40g čokolády a stačilo to.
OdpovědětVymazatv původním receptu byla ještě celá margot tyčinka, to jsem zkrouhla zase já:o) Je vidět, že každý má ty chutě jiné. Hlavně, že chutnal:o)
VymazatTen vypadá nádherně!
OdpovědětVymazatTen vypadá dokonale!
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
Můžu se zeptat na velikost formy?díky. Danka
OdpovědětVymazat23 nebo 25 cm, už si bohužel přesně nepamatuji.
Vymazatje krásnej asi ho skusím.
OdpovědětVymazatpak zaslu foto.
OdpovědětVymazatMám dotaz místo žel.stuhovace můžu použít stuhovac šlehačky???
OdpovědětVymazatTo bych se bála, že nebude držet. Ztužovač šlehačky je něco trochu jiného, takovou masu by podle mě neudržel...
VymazatPrávě se chladí v lednici na zítra pro mou maminku. :-) Tak doufám, že krém ztuhne...
OdpovědětVymazatTake jsem delala,ale podle malinko jineho receptu.kde byl jen 1 zelatinovy ztuzovac a to je malo.
OdpovědětVymazatMůžu použít místo ztuzovace na žel. Tak normálně zelatinu?
OdpovědětVymazatklasickou želatinu musí člověk nejdřív rozehřát v něčem horkém, pokud s tím umíte a míte zkušenosti, směle do toho, jen si budete muset recept maličko upravit.
VymazatNa jak velký průměr formy je recept? Aby nebyl dort moc nízký? Děkuji :)
OdpovědětVymazatPrůměr formy byl 25 cm. Výšku vidíte na fotce, přijde mi vysoký akorát :o)
Vymazat