Marcipánovo-máslové sušenky
Tyto sušenky neobsahují kypřící prášek, takže při pečení nezvětšují svůj objem a je možno na ně otiskovat razítka, něco nakreslit a nebo napsat:o)
150 g másla
50g cukru
1 balíček vanilkového cukru
250 g hladké mouky
1 žloutek
100g marcipánové hmoty
Změklé máslo vložte do mísy a pomocí ručního mixéru utřete do pěny. Přidejte cukru, vanilkový cukr, žloutek a marcipánovou hmotu a vše vymixujte na nejvyšší stupeň tak, aby se přísady promísily. Snižte rychlost mixéru a zapracujte mouku, aby vzniklo hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odležet v lednici.
Těsto rozválejte válečkem na 3-4 mm (pokud se trhá, nebojte se vydatněji ho pomoučit) a vykrajujte libovolné tvary.
Cukroví položte na studený plech (ideálně na pečící papír) a pečte při 175°C (horkovzduch na 150°C) asi 10-12 minut, dokud okraje nezískají světle hnědou barvu. Cukroví nechte na plechu vychladnout.
Zdroj: Tchibo, recept ze sady razítek na cukroví.
150 g másla
50g cukru
1 balíček vanilkového cukru
250 g hladké mouky
1 žloutek
100g marcipánové hmoty
Změklé máslo vložte do mísy a pomocí ručního mixéru utřete do pěny. Přidejte cukru, vanilkový cukr, žloutek a marcipánovou hmotu a vše vymixujte na nejvyšší stupeň tak, aby se přísady promísily. Snižte rychlost mixéru a zapracujte mouku, aby vzniklo hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odležet v lednici.
Těsto rozválejte válečkem na 3-4 mm (pokud se trhá, nebojte se vydatněji ho pomoučit) a vykrajujte libovolné tvary.
Cukroví položte na studený plech (ideálně na pečící papír) a pečte při 175°C (horkovzduch na 150°C) asi 10-12 minut, dokud okraje nezískají světle hnědou barvu. Cukroví nechte na plechu vychladnout.
Zdroj: Tchibo, recept ze sady razítek na cukroví.
Vyzkoušela jsem je a jsou dobré...
OdpovědětVymazatHanka Brno: pekla jsem dnes a jsou fakt moc dobré, stačilo by i méně cukru. Teď přemýšlím co s nimi, zda něčím slepit (nedělala jsem na povrchu razítku a tak jsou takové holé) nebo něčím polít :) Doporučuji, snadné a dobré.
OdpovědětVymazatMohu se zeptat, kdy se mají péct? Mohu už teď nebo až před Vánoci? Děkuji
OdpovědětVymazatJsou to máslové sušenky, měsíc by měly v uzavřené nádobě vydržet, ale asi bych je pekla až později. Rozležet se nemusí...
VymazatJsou moc dobre! Ňamka
OdpovědětVymazat