Marcipánovo-máslové sušenky

Tyto sušenky neobsahují kypřící prášek, takže při pečení nezvětšují svůj objem a je možno na ně otiskovat razítka, něco nakreslit a nebo napsat:o)

150 g másla
50g cukru
1 balíček vanilkového cukru
250 g hladké mouky
1 žloutek
100g marcipánové hmoty

Změklé máslo vložte do mísy a pomocí ručního mixéru utřete do pěny. Přidejte cukru, vanilkový cukr, žloutek a marcipánovou hmotu a vše vymixujte na nejvyšší stupeň tak, aby se přísady promísily. Snižte rychlost mixéru a zapracujte mouku, aby vzniklo hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odležet v lednici.
Těsto rozválejte válečkem na 3-4 mm (pokud se trhá, nebojte se vydatněji ho pomoučit) a vykrajujte libovolné tvary.
Cukroví položte na studený plech (ideálně na pečící papír) a pečte při 175°C (horkovzduch na 150°C) asi 10-12 minut, dokud okraje nezískají světle hnědou barvu. Cukroví nechte na plechu vychladnout.

Zdroj: Tchibo, recept ze sady razítek na cukroví.

Komentáře

  1. Vyzkoušela jsem je a jsou dobré...

    OdpovědětVymazat
  2. Hanka Brno: pekla jsem dnes a jsou fakt moc dobré, stačilo by i méně cukru. Teď přemýšlím co s nimi, zda něčím slepit (nedělala jsem na povrchu razítku a tak jsou takové holé) nebo něčím polít :) Doporučuji, snadné a dobré.

    OdpovědětVymazat
  3. Mohu se zeptat, kdy se mají péct? Mohu už teď nebo až před Vánoci? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to máslové sušenky, měsíc by měly v uzavřené nádobě vydržet, ale asi bych je pekla až později. Rozležet se nemusí...

      Vymazat
  4. Jsou moc dobre! Ňamka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů