Vinné hvězdičky
Dávka asi na 2,5 - 3 plechy
125 g hl. mouky
125g másla
4 lžíce bílého vína
cukr moučka + skořice na obalení
---------------------------------------------
Mouku, nastrouhané máslo a víno zpracujeme do hladkého těsta (já používám robota a hnětací hák, ale jde to samozřejmě i v ruce). 2 hodiny necháme odležet v lednici.
Odleželé těsto vyválíme na placku, vyhrájíme hvěždičky (nebo i jiné tvary) a pečeme na 180°C (horkovzduch na 160°C) asi 12 minut.
Během pečení připravíme moučkový cukr se skrořicí (měl by mí příjemně hnědou skořicovou barvu, takže skořící nešetřit, já dávám asi 1,5 lžíce skořice). Horké hvězdičky obalíme v připraveném skořicovém cukru.
Za recept děkuji své švagrové Pétě!
To vypadá vážně skvěle, díky za tip:)
OdpovědětVymazatpečou se u nás v rodině už léta, jen myslím, že dáváme i žloutek a obalujeme v moučce s vanilkovým cukrem, žádná skořice, to mi přijde moc aromatické. A už máme i svoji slanou verzi se sýrem.
OdpovědětVymazatNam to chutna vic takhle ve skorici, protoze ve vanilkovem cukru se jinak obaluje snad vsechno obalovane cukrovi:-)
Vymazatse skořicí jsou výborné!
VymazatŽe jo?!:o))) Já to taky říkám:o)
VymazatCo by udělalo dát místo bílého červené, mám tu otevřené :) Ptá se kulinářský antitalent :)
OdpovědětVymazatPodle mě to vubec nevadi. Maximalne bude cukrovi tmavsi:-)
VymazatTy fotky jsou fakt boží! Není nad to mít ten recept kde najít... :)
OdpovědětVymazatDěkuju! Nejen za pochvalu, ale i za recept, však víš:o)
VymazatDopečeny z červeného vína. Skvělý nápad se skořicovým cukrem, díky.
OdpovědětVymazatBohunka
Myslite,ze je jeste muzu zkusit,nebo je uz moc pozde? Dekuji Pavla
OdpovědětVymazatProc pozde? Zrovna dneska je pecu :o)
VymazatDěkuji za recept. Před lety jsem toto cukroví pekla a nyní jsem si ho ráda zopakovala. Už ho mám přepsaný v kuchařce, abych na něj nezapomněla. Půl dávky cukroví jsem obalila bez skořice (z opatrnosti) a nemůžeme se dohodnout, které je lepší. Asi nezbude nic jiného, než péct z jedné dávky dva "druhy":-)
OdpovědětVymazatMEVa
Úžasné, křehoučké...
OdpovědětVymazatTak jdu letos zase na ně! :)
OdpovědětVymazatRecept vyzkouším.
OdpovědětVymazatDobrý den,chci se optat.Je jedno ,kdy začnu péct nebo to má nějakou tu lhůtu?
OdpovědětVymazatTo je na vás, je to klasické cukroví, relativně trvanlivé... Já peču vinné hvězdičky mezi prvními kousky, ale já peču cukroví nejdříve 2 týdny před Vánocemi.
Vymazat