Skořicová klubka
Skořicová klubka jsou dobrým doplňkem ke všem těm sladkým, mastným krémovým kouskům - jsou totiž nepatlavá a lehce štiplavá díky skořici. Pokud máte doma strojek na sušenky, můžete ho použít místo lisu na česnek.
250 g hladké mouky
100 g práškového cukru
2 kakaové pudingy
2 vanilkové cukry
1 PL skořice
200 g másla
1 vejce
Vypracujeme těsto a dáme ho uležet. Pak vezmeme kousek těsta a prolisujeme jej přes lis na česnek. Trošku upravíme tvar a posypeme drobením (nemusí být). Pečeme pomalu při cca 150 stupních.
Zdroj: http://umlsnychlisek.blogspot.cz/2012/11/skoricova-klubka.html
250 g hladké mouky
100 g práškového cukru
2 kakaové pudingy
2 vanilkové cukry
1 PL skořice
200 g másla
1 vejce
Vypracujeme těsto a dáme ho uležet. Pak vezmeme kousek těsta a prolisujeme jej přes lis na česnek. Trošku upravíme tvar a posypeme drobením (nemusí být). Pečeme pomalu při cca 150 stupních.
Zdroj: http://umlsnychlisek.blogspot.cz/2012/11/skoricova-klubka.html
Mám takový hloupý dotaz, ty pudingy použít v prášku, nebo je potřeba je uvařit?
OdpovědětVymazatV prášku zapracovat do těsta.
VymazatDěkuju :) Myslela jsem si to, ale pro jistotu :)
VymazatVyzkoušela jsem upéct z bezlepkové mouky (Schär Mix B) bez úpravy poměrů, a recept funguje i tak, skořice krásně překryje takovou tu "škrobovitost" BZL pečení. Ale přece jen je to takové sušší, spíš křupavá sušenka než cukroví, příště asi zkusím zaexperimentovat s kouskem másla navíc.
OdpovědětVymazat