Banánové muffiny

Banánové muffiny jsou ideální volbou, pokud chcete něco rychlého, dobrého a nevíte, co s přezrálými banány.





2 zralé banány
3 vejce
150 g másla
150 g cukru
150 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
40 g čokolády nebo oříšků

Pokud použijete ořechy, uberte trochu másla (cca 20g), ořechy obsahují tuk a s původním množstvím másla v těstě jsou muffiny až moc mastné.


Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzuch na 180°C).

Utřeme vejce s cukrem a změklým tukem, přidáme banány, které jsme rozmačkali vidličkou. Smícháme mouku s práškem do pečiva a zamícháme s tekutou částí. Čokoládu nebo ořechy nasekáme nožem a vmícháme do těsta.

Muffinové formičky (mně vyšlo cca 12 středních muffinů) plníme cca 0,5 cm pod okraj a ve vyhřáté troubě pečeme 15-20 minut. 



Komentáře

  1. Tyhle jsou u nás taky moc oblíbené, děkuji za připomenutí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás se tyhle muffiny točí nejčastěji ze všech vyzkoušených muffinů:o)

      Vymazat
  2. Dobrý den, odkud máte ty formičky na muffiny? Stejné tvary jsme viděla u nás u "vjetnamců", ale na obale nebylo napsáno, jestli jsou to formičky vhodné do trouby, tak jsem si je nekoupila. Máte zkušenost i s formami od "vjetnamců"?
    Fandím Vám:) Recepty jsou krásné. Chystám se, že v týdnu udělám IKEA perníčky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle formičky jsou z Marks and Spencer (mám ještě dva další tvary od nich) a jsem s nima nejvíc spokojená ze všech muffinových formiček, co mám (mám ještě nějaké reklamní, co byly jednou v Apetitu a nově teď formičky z tchiba).

      Formičky od Vietnamců nemám ozkoušené a pokud na nich není napsaná specifikace, zda smí do trouby a na kolik stupňů, tak bych se jich dost bála. můžou být napuštěny kdovíčím a v teple se ty chemické látky mohou uvolňovat. A zvlášť jestli jsou podezřele levné, tím spíš bych je do trouby nedávala.

      Děkuji za pochvalu a at Ikea perníčky chutnají:o)

      P.S. příště se můžete podepsat, ať tuším, s kým si píšu:o)

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď. Taky jsem si je právě nekupovala, že jsme se bála, co v nich může být a jak se budou v troubě chovat.
      Omlouvám se, že jsem nechala komentář bez podpisu.
      Tak náprava: Pavlína :)
      Pěkný zbytek dne:)

      Vymazat
  3. Myslíš, že by šlo těsto použít na základ banánového dortu? Přijde mi to dost vláčné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jo, jen bych ten korpus nedělal moc vysokej, ať se propeče rovnoměrně a jde tak jednou prokrojit (takže pokud chceš vyšší, tak upéct dva korpusy samostatně).

      Vymazat
  4. Tyhle muffinky jsou vynikající a rychle hotové. Já jen nedávám čokoládu do těsta ale doprostřed spolu s kouskem banánu a to je lahoda. Minule jsem použila studentskou a byla to mňamka :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobry den,
    muffiny jsou opravdu vytecne!! Nicmene chut a vune bananu do druheho rana pomerne vyprchala. Je mozne pridat 1 banan (nebo pul bananu) aby se chut zintenzivnila? Bude tak treba upravit mnozstvi ostatnich surovin?
    Dekuji, Simona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chut a vuně do druhého dne vyprchala? Ty jo, tak to mě celkem překvapuje, nevybavuju si, že by se něco takového stalo... pokud přidáte banán navíc, tak bude těsto tekutější, banán tam působí jako "lepidlo", sladidlo a i de facto jako tekutina. Ale zkusit to můžete, experimentování v kuchyni je občas zajímavé:o)

      Vymazat
  6. Hezký den, když uberu cukru, je nutno o to víc dát mouky? Děkuji za odpověď, Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne nutne. Ridila bych se konzistenci testa... pokud by bylo prilis ridke, pridala bych mouku, jinak ne.

      Vymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů