Muffiny s ovesnými vločkami a jablky

Tyhle muffiny jsou trochu netypické. Moc nevyběhnou (resp. vyběhnou, ale zase spadnou) a jsou velmi vláčné, žádná suchá buchta. 



100 g ovesných vloček
150 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva (2 zarovnané lžičky)
1 lžička jedlé sody
1 polévková lžíce skořice
140 g cukru
300 g bílého jogurtu
80 ml oleje
2 celá vejce
2 sřední jablka

Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).

V jedné míse smícháme ovesné vločky, mouku, sodu, prášek do pečiva a skořici.

V druhé míše metličkou prošleháme celé vejce s cukrem. Přidáme olej a jogurt a pečlivě promícháme. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme do mísy.

Do tekuté směsi přidáme sypké ingedience a zlehka promícháme.

Připravíme si formu na muffiny (vychází to cca na 20 menších muffinů). Těsto vlijeme do muffinů cca 0,5 cm pod okraj . Muffiny pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.



Komentáře

  1. Na kolik muffinů to zhruba je? Zdá se mi podle těch surovin, že to asi bude na víc než obvyklých 12 kousků...

    Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám muffiny menší velikosti a většinou to bývá kolem 18-20 kousků.

      Vymazat
  2. Taky je dělávám, jsou moc dobré..Ila

    OdpovědětVymazat
  3. Hned jak jsem viděla recept, musela jsem je zkusit, i když bylo devět večer :-) A jsou moc dobré, takové mokré, mňam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, morké, ne moc typické muffiny, ale o to lepší!:o) Jsem ráda, že chtnají:o)

      Vymazat
  4. Jsou mňamózní. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsou božské, ale druhy den zvlhly a byly už jen dobré, není to nějaká má chyba při pečení nebo uskladnění?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ony jsou v podstatě takové, že rychle vlhnou, jsou hodně vláčné. Trochu pomůže je dát do chladu, ale není to všespásné..

      Vymazat
  6. Před chvilkou jsem vytáhla z trouby - chutnají moc dobře (i když příště dám možná o trošku méně cukru), ovšem až na ten vzhled... Použila jsem totiž takové ty rozkládací papírové formičky. Sice jsem je naskládala do zapékací misky, aby o sebe měly navzájem oporu, ale i přesto se některé "rozjely" a jsou z nich takové neestetické placky... Tak ty holt sním já :-) Tamara

    OdpovědětVymazat
  7. Jsou výborné. Dala jsem 2/3 cukru, bohužel jen trochu skořice, která mi došla a přidala jsem čokoládu. Díky :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Z poloviční porce (2 střední jablka je ovšem relativní množství 😁) a o cca 15g víc mouky mi to dalo přesně 12 muffin v té klasické formě

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů