Muffiny s ovesnými vločkami a jablky
Tyhle muffiny jsou trochu netypické. Moc nevyběhnou (resp. vyběhnou, ale zase spadnou) a jsou velmi vláčné, žádná suchá buchta.
100 g ovesných vloček
150 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva (2 zarovnané lžičky)
1 lžička jedlé sody
1 polévková lžíce skořice
140 g cukru
300 g bílého jogurtu
80 ml oleje
2 celá vejce
2 sřední jablka
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).
V jedné míse smícháme ovesné vločky, mouku, sodu, prášek do pečiva a skořici.
V druhé míše metličkou prošleháme celé vejce s cukrem. Přidáme olej a jogurt a pečlivě promícháme. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme do mísy.
Do tekuté směsi přidáme sypké ingedience a zlehka promícháme.
Připravíme si formu na muffiny (vychází to cca na 20 menších muffinů). Těsto vlijeme do muffinů cca 0,5 cm pod okraj . Muffiny pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
100 g ovesných vloček
150 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva (2 zarovnané lžičky)
1 lžička jedlé sody
1 polévková lžíce skořice
140 g cukru
300 g bílého jogurtu
80 ml oleje
2 celá vejce
2 sřední jablka
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).
V jedné míse smícháme ovesné vločky, mouku, sodu, prášek do pečiva a skořici.
V druhé míše metličkou prošleháme celé vejce s cukrem. Přidáme olej a jogurt a pečlivě promícháme. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme do mísy.
Do tekuté směsi přidáme sypké ingedience a zlehka promícháme.
Připravíme si formu na muffiny (vychází to cca na 20 menších muffinů). Těsto vlijeme do muffinů cca 0,5 cm pod okraj . Muffiny pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
Na kolik muffinů to zhruba je? Zdá se mi podle těch surovin, že to asi bude na víc než obvyklých 12 kousků...
OdpovědětVymazatHana
Já mám muffiny menší velikosti a většinou to bývá kolem 18-20 kousků.
VymazatTaky je dělávám, jsou moc dobré..Ila
OdpovědětVymazatHned jak jsem viděla recept, musela jsem je zkusit, i když bylo devět večer :-) A jsou moc dobré, takové mokré, mňam.
OdpovědětVymazatPřesně tak, morké, ne moc typické muffiny, ale o to lepší!:o) Jsem ráda, že chtnají:o)
VymazatJsou mňamózní. :)
OdpovědětVymazatJsou božské, ale druhy den zvlhly a byly už jen dobré, není to nějaká má chyba při pečení nebo uskladnění?
OdpovědětVymazatTak ony jsou v podstatě takové, že rychle vlhnou, jsou hodně vláčné. Trochu pomůže je dát do chladu, ale není to všespásné..
VymazatPřed chvilkou jsem vytáhla z trouby - chutnají moc dobře (i když příště dám možná o trošku méně cukru), ovšem až na ten vzhled... Použila jsem totiž takové ty rozkládací papírové formičky. Sice jsem je naskládala do zapékací misky, aby o sebe měly navzájem oporu, ale i přesto se některé "rozjely" a jsou z nich takové neestetické placky... Tak ty holt sním já :-) Tamara
OdpovědětVymazatJsou výborné. Dala jsem 2/3 cukru, bohužel jen trochu skořice, která mi došla a přidala jsem čokoládu. Díky :-)
OdpovědětVymazatZ poloviční porce (2 střední jablka je ovšem relativní množství 😁) a o cca 15g víc mouky mi to dalo přesně 12 muffin v té klasické formě
OdpovědětVymazat